The mouth//

kesilapan mengajar erti kesedaran
12 Apr 2012 | 23:46 | 0 Words




Assalammualaikum...
First sekali,yana nak minta maaf kepada sesiapa yang terasa entry nii..Actually,yana tak tahu nak cerita kat siapa,kalau nak cerita kat kawan2,maybe diaorang tak setuju dengan apa yang yana buat nii.Tentang surat tuu,yana minta maaf..Yana Tak dapat nak maafkan dia.Mungkin kauorang boleh maafkan dia,tapi bukan yana,mungkin kauorang boleh terima dia balik,tapi bukan yana,Mungkin kauorang akan berkawan baik dengan dia,Tapi bukan yana..
Tahu kenapa?Sebab yana bukan jenis orang yang mudah memaafkan orang..Lebih2 lagi kalau kesalahan tu berkaitan dengan yana.Mungkin kauorang anggap masalah yana ni biasa..Biasa?Kauorang bukan kat tempat yana,cuba kalau kauorang mengalami situasi yang sama macam yana,kauorang pasti akan lakukan perkara yang sama.Bagi kauorang yana ni memang kejam kan?ego?Penting kan diri sendiri?Suka hati kauorang nak anggap yana macam apa.Yang yana mahukan,kauorang jangan paksa yana untuk terima dia balik.Kesalahan dia tu sangat besar dalam hubungan persahabatan.Yana pernah mengalami situasi macam nii dulu,Dan yana taknak ulang balik kesalahan memaafkan orang yang tak sepatutnye.Kauorang tahu kan yang yana ni jenis yang suka membalas dendam?Ikutkan hati yana nak jeh balas dendam kat dia,Tapi yana tak sanggup..tahu kenapa?sebab dia PERNAH JADI SAHABAT BAIK YANA.Seriously,yana tak boleh terima apa yang dia lakukan dulu..Allah jeh tahu bertapa sakitnya hati seorang kawan yang diperlakukan seperti itu..
Capital S, aku minta maaf,aku betul2 tak boleh terima kau sebagai kawan baik macam dulu.Perkara yang kau buat ni terlalu melampau..Aku betul2 kecewa dengan kau..Mungkin kau tak sedar kesalahan kau tuu.Tapi kau kena ingat
kesilapan mengajar erti kesedaran.Mungkin kita hanya berkawan biasa jeh.Aku doakan kau dapat kawan baik yang lebih baik dari aku . To Redearshes,kalau kauorang nak berkawan baik dengan dia,GO ON,aku tak kisah..Yang penting aku tak menghasut kauorang untuk jadi macam aku,seorang kawan yang KEJAM :')

-Past- | -New-